Si véns al Priorat és perquè t’agrada fer cames i estar amb la naturalesa. Si véns al Priorat és perquè frueixes del camp i de les vinyes, perquè t’agrada el soroll dels alzinars i el cant dels ocells. Si véns al Priorat és perquè hi véns amb els teus per sorprendre’ls o potser i véns sol per estar amb tu mateix. 

Aquesta comarca tarragonina té milers de camins i senderes per les que passejar, delectar-se amb la bellesa d’una Serra, com el Montsant, i d’horitzons, com la Serra de Llaberia, i, si s’escau, desembocar amb un bon àpat al Restaurant El Cairat. Així que us proposem uns quants camins perquè la vostra visita sigui encara més especial.

Si voleu gaudir del patrimoni històric, per exemple, podeu partir del vessant sud de la Serra del Montsant, passant per la Cartoixa d’Escala Dei cosa que us permetrà caminar el mateix camí que transitaven els monjos cartoixans passant per la Pietat.

L’itinerari Albaca o Aubarca com l’anomenem nosaltres, en canvi, permet contemplar un paisatge tan natural com solemne i desembocar a l’Ermita de la Mare de Déu o, si ens queden forces, que segur que sí, arribar fins a la part superior de la Serra i accedir a la Roca Corbatera, el zenit, amb 1163 metres sobre el nivell del mar.

Si us agraden les ermites i la pau espiritual, la ruta de Cabacés fa per vosaltres. Itinerari pel vessant occidental del Montsant on es podrà gaudir del Parc Natural així com de nou ermites i també d’un camí ascendent i una mica exigent, tal i com agradava als eremites. 

La ruta Cornudella de Montsant situada al sud de la serralada ens ofereix un circuit circular amb L’ermita de Sant Joan com a inici i final.

I si us voleu deixar impressionar pel paisatge que ofereix La Bisbal de Falset amb unes barrancades impressionants i edificis construïts en el seus llindars, us recomanem l’itinerari que lliga la mateixa Bisbal amb Cabacés, un camí de límits on tothom podrà gaudir de les sinuoses formes d’aquesta serra, el Montsant, que insufla vida a tot El Priorat. 

Aquí un enllaç amb informació més exhaustiva sobre les diferents rutes.

https://www.turismepriorat.org/ca/a-peu?field_route_type_tid_1=160