“Jornades de la Cabra hispànica al Priorat”

El passat dimarts 12 de novembre, Falset va inaugurar les Jornades de la cabra hispànica salvatge al Priorat de la mà de l’empresa Donum Deus, un projecte de José Luis Todó, que es dedica a la caça de cabra salvatge (als Ports de Tortosa-Beseit) i, també, a la seva comercialització en restaurants.

L’esdeveniment es va celebrar al Restaurant Brich i hi vam ser convidats per presentar dues elaboracions amb la carn de cabra hispànica com a protagonista.

Si bé, es tracta d’un producte càrnic desconegut per a la majoria dels nostres comensals, vam acceptar la iniciativa amb molt de gust perquè ens agrada apostar per productes del territori i de proximitat.

A més a més, la incorporació de nous elements culinaris, en aquest cas, la carn de cabra hispànica salvatge, ens permet elaborar receptes tradicionals però actualitzades, un factor molt present pel que fa a la nostra cuina.

Amb relació a les elaboracions, vam preparar unes mandonguilles de cabra combinades amb una sopa de rossinyols. Un plat que ens recorda a la tardor i que evoca a la muntanya i on el gust dels bolets suavitza el de la carn.

La següent elaboració va consistir amb un cruixent de cabra hispànica amb verdures i reducció de vi de la maceració. El cruixent, de massa molt fina i fet amb pasta brick, tenia una clara funció: contrastar amb la melositat del farcit, realçant el sabor de la reducció del vi i de les verdures.

La inauguració va ser una experiència molt positiva on, de la mà de la cuina d’autor, el producte de proximitat de l’Ebre i els vins de la DO Monstant, DOQ Priorat i DO Terra Alta, vam recordar que no hem d’oblidar mai les coses tan bones que tenim a casa nostra.

Totes dues elaboracions les podeu venir a degustar durant la temporada de tardor-hivern al restaurant El Cairat i les trobareu dins el Menú de Proximitat.