Estem en uns moments força delicats, què us he de dir… Però prenent una mica de distància i veient tot el que està passant, vull exposar-vos un punt positiu, mostrar el got mig ple.

Hi ha molta gent que em coneix de fa molts anys i sap el que he viscut, sobretot al costat del Juli i, finalment, amb la seva malaltia.

En aquells moments era jove i vam haver de tancar el Cairat d’un dia per l’altre, perquè de la visita rutinària a l’hospital ja no el van deixar marxar. Després, va venir l’operació, quimio, efectes secundaris, deteriorament de la persona, etcètera.

Bé, no ho vull fer dramàtic, perquè al final sempre treia una cosa positiva. El meu caràcter era insegur, ara no ho és tant; volia tenir-ho tot controlat, ara sé improvisar.

Sempre he dit que el temps és el mateix: si passes un mal moment, deixa que passi; i si estàs en un bon moment, gaudeix-lo, viu el present! Ara tens a prop una planta o una flor i la veus créixer: GAUDEIX. Estàs llegint un llibre, tens temps: GAUDEIX. Estàs jugant amb els teus familiars: GAUDEIX. Estàs cuinant per als teus estimats: GAUDEIX.

Clar que és dur, però també he de reconèixer que, amb tots aquells amb qui he parlat aquests dies, us he vist tranquils, relaxats, amb una rialla a la cara, sense estrès.

Doncs això, GAUDIU dels petits moments, que d’aquesta ens en sortirem!

Mercè Pellejà

P. d. MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTA LA GENT QUE ESTEU TREBALLANT: sanitaris, persones de comerços, gestories, bancs, bombers, policies, persones que treballen amb gent gran, voluntaris… A tothom, gràcies!

temps